NOVICE

December, 2022
 
Zaključen nov poslovni objekt podjetja SOP-INTERNATIONAL, ki je namenjen predmontiranju proizvodnega programa in preizkušanju/testiranju lakirnih linij v fazi predmontiranja.
 
  
 
 
Maj, 2022
 
V podjetju SOP-INTERNATIONAL smo organizirali dan odprtih vrat za kupce, podizvajalce in dijake Srednje tehnnične šole Krško.
 
    
 
        
 
 
April, 2022 - PAINTEXPO sejem - BREZPLAČNE VSTOPNICE
 
Prisotni bomo na  mednarodnem sejmu PAINTEXPO 2022, Karlshrue v Nemčiji v času od 26.04.2022 do 29.04.2022.  
Predstavljali se bomo v Hali 1, št. štanta 1436.
 
Klikni na sliko in si s kodo PEX2022LM zagotovi brezplačen vstop.
         .
 
Veseli bomo vašega obiska!                                 

 

Krško, Velenje, 16.2.2017 - Oživitev kolesa PONY - ROG

V podjetju GOR KOLESA d.o.o., katerega lastnik je GORENJE d.d. in BTC d.d., so se lotili projekta oživitev blagovne znamke ROG in njihovega PONY kolesa.

Pri izdelavi prvih prototipov so se na področju površinske zaščite ALU ogrodja kolesa obrnili na naš tehnološki center v Krškem, kjer smo opravili lakiranje ogrodja po postopku praškastega lakiranja.

Kolesa ROG se ponašajo z več kot 65 letno tradicijo. V stari ROG –ovi tovarni so imeli SOP-ovo lakirnico, zato smo bili povabila k sodelovanju toliko bolj veseli.

Danes je PONY v prenovljeni, sodobni podobi! Prve sestavljene prototipe smo si ogledali v montažnih prostorih GOR KOLESA v Velenju in bili nad njimi navdušeni.

    

 

Januar 2017, IPCM - International Paint & Coating Magazine, članek:

V januarski izdaji italjanske revije IPCM - International Paint & Coating Magazine http://www.ipcm.it/en/riviste-ipcm/2017/43/open/ (stran 14) je objavljen članek podjetja SOP-INTERNATIONAL d.o.o.

  • Naslov članka:          V podjetju SOP je pravilen pristop, individualni pristop
  • Avtorica članka:        Jasna Močnik, projektant

Prijetno branje.

 

Krško, 17.06.2016 - Nadgradnja sistema vodenja kakovosti v podjetju SOP-INTERNATIONAL d.o.o.

V mesecu juniju 2016 je podjetje SOP-INTERNATIONAL d.o.o. uspešno zaključilo postopek recertificiranja in pridobilo certifikat ISO 9001:2015. S tem je dokazalo, da deluje v skladu z novim standardom ISO 9001:2015.

Sistem vodenja kakovosti po standardu ISO 9001 je v podjetju vzpostavljen že od leta 2004. S pridobljenim certifikatom, ki je skladen z novim standardom, pa bo podjetje dosegalo še višji nivo kakovosti storitev in proizvodov.

 

Krško, 06.06.2016 - Podelitev priznanj najboljšim inovacijam posavske regije s strani GZS Območna zbornica Posavje

Podjetje SOP-INTERNATIONAL se je prijavilo na izbor za najboljše inovacije v posavski regiji, ki jih je podelila Gospodarska zbornica Slovenije Območna enota Posavje. 

Podjetje je predstavilo inovacijo VISEČI TRANSPORTER ZA TEŽKA BREMENA Z DVIŽNO NAPRAVO – 10 ton, za katero je prejelo bronasto priznanje.

Avtorja inovacije sta Anton Jenžur in Jernej Stanko.

Nagrado sta v imenu podjetja prevzela Jernej Stanko in Gregor Zevnik.

Več si lahko preberete ne internetni strani Gospodarske Zbornice https://www.gzs.si/oz_posavje/Novice/ArticleID/53084/podeljena-priznanja-najboljsim-inovacijam-posavja-za-leto-2016

     

             

 03.06.2016 – Tehnološki center SOP- INTERNATIONAL

Strokovni seminar podjetja IGP Powder Coatings

Švicarsko podjetje IGP Powder Coatings, priznani proizvajalec prašnih barv, je v poslovnih prostorih Tehnološkega centra SOP-INTERNATIONAL izvedlo seminar in predstavitev nove inovativne serije IGP – Effectives.

Gre za novo metodo proizvodnje prašne barve, ki ima v primerjavi z bonderiziranimi prašnimi barvami številne prednosti. Barve IGP-Effectives omogočajo ponovno uporabo prašne barve brez izgube kvalitete in zagotavljajo homogeno sliko efekta.

Seminarja so se udeležili predstavniki lakirnic iz vse Slovenije. Predstavitev novosti in trendov na področju prašnega lakiranja smo zaokrožili s praktično izvedbo lakiranja z IGP Effectives v SOP-ovi lakirnici. Nad rezultati smo bili navdušeni!

        

         

     

 

14.03.2016, Markdorf, Nemčija

Bili smo na obisku pri našem dolgoletnem poslovnem partnerju J.WAGNER GMBH iz Markdorfa v Nemčiji. Ogledali smo si tehnološki center in novosti s področja proizvodnje kabin za praškasto lakiranje.

      

Na slikah:

g. Rudolf Bitzinger iz podjetja WAGNER,  g. Jernej Zorko direktor podjetja SOP-INTERNATIONAL in  g. Matej Božič tehnolog iz LAKIRNICE SOP

17.12.2015, Turčija:

V decembrski izdaji turške revije INDUSTRIAL PAINT & SURFACE http://www.ippcm.com/#, objavljen članek podjetja SOP-INTERNATIONAL d.o.o.

  • Naslov članka:          ELEKTROFOREZA PRIJAZNA DO OKOLJA
  • Avtorica članka:        Jasna Močnik, projektant

Prijetno branje.

 

29.10.2015, Krško: Tehnološki center SOP-INTERNATIONAL

Strokovni seminar SOP-WAGNER na temo: Površinska zaščita kovin s praškastim lakiranjem

V sodelovanju z dolgoletnim poslovnim partnerjem J.WAGNER GmbH smo organizirali strokovni seminar na temo površinska zaščita kovin s praškastim lakiranjem. Udeležence seminarja smo seznanili z novostmi na področju praškaste površinske zaščite. Poleg našega podjetja, ki smo predstavili tehnološko opremo, so na seminarju predavali tudi:

  • J. WAGNER GmbH iz Nemčije in njihov zastopnik za Slovenijo INVITRA d.o.o., Ljubljana (novosti na področji aplikacij in kabin za prašno nanašanje)
  • HENKEL Slovenija d.o.o. (Sredstva za predobdelavo kovin)
  • CINKARNA Celje d.d. Slovenija (EKOLAK praškasti laki, razvoj in trendi)
  • HERAEUS NOBLELIGHT GmbH Nemčija (uporaba infrardeče tehnologije sevanja v procesu prašnega barvanja)

Seminar smo zaključili z ogledom praškaste lakirnice SOP-INTERNATIONAL in predstavitvijo menjave barve na avtomatski kabini s ciklonom znamke WAGNER.

Udeleženci seminarja so izrazili navdušenje nad predstavitvijo. Zahvaljujemo se vsem prisotnim za udeležbo in obisk našega TEHNOLOŠKEGA CENTRA.

Posebna zahvala vsem sodelujočim predavateljem iz zgoraj omenjenih firm. Veseli smo, da smo lahko z vami delili znanje in novosti ter neprecenljive poslovne in osebne trenutke.

Hvala vsem!

Oglejte si ujete utrinke s seminarja in ogleda v lakirnici.